Noua concepţie asupra iluminării, propusă de Seletti urmăreşte în primul rând dialogul dintre tehnologie şi transparenţă, dialectica reflecţiei şi a diferitelor ei faţete, având de asemenea pretenţia lucrului confecţionat manual, ca în vremurile de mai demult.
Seletti este compania care în anul 2014 a pus accentul pe iluminat, lansând “o colecţie într-o colecţie” formată în întregime din creaţii unicate. A rezultat o întreagă varietate de produse creată de designeri italieni, precum şi internaţionali, care combină noile tehnologii cu sustenabilitatea economică, jucându-se de asemenea cu forme până acum rar imaginate şi materiale recent descoperite.

Lighting Boxes sunt cutii făcute din lemn adevărat, disponibile în trei mărimi diferite. Ele permit amplasarea unor mici plăci interşanjabile cu diferite mesaje, ce apoi apar proiectate de către sursa de lumină din interiorul cutiei.

 

Crystaled - Seletti

 

Twist Lamp - Seletti

Crystaled şi Twistlamp, prima dintre ele semnată Saleb şi Alessandro Zambelli, iar cealaltă colecţie proiectată de Alistair Lax sunt de fapt becuri stilizate care devin, în sine, adevărate lămpi.

 

Egg of columbus - Seletti

 

Egg of columbus - Seletti

Egg of Columbus reprezintă o colecţie de lustre, lampioane şi veioze confecţionate din hîrtie reciclată, a căror forme sunt inspirate din trăsăturile corpurilor de iluminat din trecut. Materialul folosit este atipic pentru manufacturarea unor asemena obiecte. Este vorba despre o fibră obţinută prin presarea hârtiei folosită de obicei la coletele pentru împachetat. Fiind scos din contextul obişnuit, atât materialul, cât şi lampa capătă o notă aparte estetic-decorativă. Rezultatul acestui demers este că lămpile emană o luminozitate deosebită, prezintă o rezistenţă mărită, iar pe de asupra, întregul concept devine o afirmare a ideii de sustenabilitate a mediului.

 

Multilamp - Seletti

Preluată din sălile de concerte şi cele de cinema, ideea care a dat naştere conceptului Multilamp poate fi caracterizată cel mai bine prin contrastul dintre structura tubulară, metalică, cu putenice accente “industriale” şi folosirea bumbacului ca material din care este formată întreaga construcţie în jurul becului, făcând-o mai potrivită pentru un decor de familie.

 

Neon Art - Seletti

Neon Art este o coleţie originală de lămpi cu neon ce se constituie din litere şi simboluri care, puse laolaltă, pot forma orice cuvint dorit.

Toate modelele de lămpi pot fi achiziţionate pe site-ul Seletti.