Viena a câștigat din nou locul întâi din lume în ceea ce privește calitatea vieții, conform Mercer Ranking. După ce a câștigat prima poziție în clasament în 2010, urmată de Zürich si Geneva, în 2011 Viena a cucerit din nou poziția de top din clasament, pe următoarele locuri urmând Zürich, Auckland și München. Iată că anul acesta capitala valsului iese din nou învingătoare, pe următoarele poziții sintuându-se Zürich, Auckland și München. Mercer realizează anual studiul asupra calității vieții asupra 440 de orașe, dintre care 230 intră în clasament. Printre criteriile de bază ca stabilitatea politică și socială, un mediu economic și cultural propice, un sistem medical eficient, servicii publice de calitate și un mediu înconjurător prietenos se numără și calitatea locuințelor.
La acest capitol Viena stă într-adevăr foarte bine. Nu numai că toate clădirile istorice se află într-o stare perfectă, au fost renovate și sunt constant îngrijite (nu veți vedea pe fațadele istorice ale clădirilor aparate de aer condițioant), dar și apartamentele au fost restaurate cu spirit de responsabilitate față de tradiție și atenție pentru detalii.
Pe Äussere Mariahilferstrasse, în sectorul 15 al Vienei un apartament de 130 mp, situat într-o clădire de la sfârșitul secolului al XIX-lea, a fost renovat ca la carte de echipa biroului de arhitectură și design Studio Destilat.

destilat players

Clientul firmei de arhitectură și design a căutat un apartament ce păstra substanța arhitecturală inițială și nu fusese alterat de intevenții caracteristice unor renovări practicate în trecut, ce s-au abătut de la principiul de păstrare a valorilor istorice.

Structura caracteristică unui astfel de apartament aflat într-o clădire cu vechime a fost adaptată pentru a putea să facă față cerințelor unui stil de viață modern. Bucătăria a fost integrată în zona de zi pentru a crea spațiu suplimentar pentru camera copiilor ce dă spre curte. Chiar și fosta baie, modestă ca dimensiuni, a fost integrată în camera nou concepută pentru copii, devenind un alcov pentru pat.

_MG_3660

Fostul hol de intrare ce includea o baie și un garderob a fost transformat într-o zonă de wellness din care fac parte baia și sauna. Peretele ce separa această baie de noul hol a fost înlăturat și înlocuit cu o perdea, ce poate separa spațiul la nevoie.

_MG_3512

Pereții băii și pardoseala au fost nivelate și finisate cu adeziv alb pentru gresie și faianță, pentru a crea o structură omogenă, monolită și continuă.

_MG_3516

Și dormitorul părinților a fost extins prin integrarea unui spațiu mic secundar. Draperiile care se desfășoară pe toată înălțimea camerei ascund dulapurile integrate în perete.

_MG_3648

Gresia restaurată din camera copiilor și din unele zone din dormitor accentuează aceste zone într-un mod plăcut și constituie o pată de culoare în conceptul amenajării dominat de culori deschise.

Mobilierul face parte din proprietatea clientului, precum și din portofoliul Studiolui Destilat. De exemplu, masa 4tothefloor, din lemn masiv, a devenit noua masă pentru dining, iar prototipul Destilat Camouflage a fost instalat în zona de bucătărie a livingului.

_MG_3540

Livingul și dormitorul au fost dotate cu lămpile prototip Shades of 3 D, iar candelabrul cu tul montat deasupra mesei de dining, precum și în camera copiilor, a fost creat de soția clientului.