Două branduri celebre, Moroso și Ingo Maurer sărbătoresc începutul unei prietenii. Cele două companii întotdeauna au avut în comun o viziune estetică elaborată și o abordare eclectică a cercetărilor legate de designul de obiect. Pentru prima dată, produsele celor două companii, Moroso și Ingo Maurer, vor fi prezentate împreună, într-un proiect comun.

După o primă etapă de colaborarea din ianuarie, în care la târgul BAU, de la München, cele două branduri au împărțit același stand, Moroso va prezenta lămpile lui Ingo Maurer la showroomul din Via Pontaccio, Milano.

În showroomul Moroso, între 12 și 30 martie, creațiile lui Ingo Maurer au iluminat mobilierul Shanghai Tip și Redondo, creat de Patricia Urquiola, fotoliile Shodowy, ale lui Tord Boontje și noua canapea Casa Modernista, creată de Doshi Levien într-o instalație dedicată acestui noi parteneriat.

Următorul pas va fi la Salone del Mobile, la standul Moroso, creat de Patricia Urquiola și la Fuorisalone, în showroomul din Via Pontaccio, unde o instalație curată de Marco Viola va marca cea de-a zecea aniversare a colecției M’Afrique.

Parteneriatul dintre cele două branduri se va concretiza și în prezentarea produselor lor în cadrul showroomului Moroso din Milano și în showroomul Maurer, din München, pe Kaiserstrasse nr. 47.

Cele două companii vor propune pe piața italiană soluții de amenajare interioră cu produse de mobilier Moroso și corpuri de iluminat Ingo Maurer.

Text: Cristina Stoica
Foto: Ingo Maurer, Moroso