fuji-flame arată mereu impresionant, fie că este aprinsă sau nu. Acest obiect decorativ, elegant, de 1,20 m înălţime, cu o interasantă notă sculpturală, este gândit pentru iluminatul grădinii, pentru petreceri, dar poate fi folosit şi pentru prepararea grătarelor în aer liber.
Soclul integrat oferă o mare stabilitate şi poate fi fixat prin pironi în sol, găurile necesare fiind deja prevăzute din construcție.
Suprafața pentru grătar a lămpii fuji-flame se află la o înălţime suficient de mare pentru ca gazonul să nu fie afectat în vre-un fel de căldura produsă. De asemenea, tava în care se strânge cenușa poate fi îndepărtată uşor cu ajutorul unui mâner pentru a fi golită. fuji-flame nu a fost prevăzut cu un grătar propriu-zis, dar carnea sau cârnații se pot frige, înfipte pe o frigăruie metalică, deasupra flacărei.
Dacă preparatele se frig direct deasupra focului, este firesc să se scurgă grăsime. Dar pentru că fuji-flame nu este doar un simplu grătar, ci un adevărat obiect de artă, nu se pune problema curățării tăvii. Din acest motiv, pentru confecționarea ei s-a folosit tablă din oțel, care oxidează odată cu timpul. Dar tocmai acest proces de oxidare pune în valoare obiectul artistic.

fuji-flame este creată de Peter Keilbach și produsă în Germania, la Baden-Württemberg. Dimensiuni: 30 x 30 x 120 cm. Greutate: 26,5 kg. www.keilbach.com

Citește și:

Colecția Outdoor 2015 de la Knoll International