Ceea ce a impresionat cel mai mult juriul au fost capitonarea fotoliului, felul inovator în care acesta este confecţionat si formele sale rotunde, care îi conferă acestuia un aspect atractiv. Această piesă de mobilier, noutate a târgului IMM de la Köln din 2015 a fost concepută de Panos Vasiliou şi Oscar Tange Italian Lime Studio pentru brand-ul de mobilă TON.

Ne-am găsit inspiraţia în timpul călătoriilor noastre din India, unde am remarcat formele curbate ale paturilor de acolo, tipice pentru majoritatea gospodăriilor. Acest aspect a fost cel care ne-a inspirat primele trăsături ale modelului Dowel, ne-a condus la ideea accentuării detaliilor, a bretelelor ce susţin construcţia, şi ne-a influenţat în alegerea materialelor non-sintetice. Ne-am gîndit de asemenea şi la factorul ergonomic spune Panos Vasiliou. Poate fi folosit în lobbie-uri de hotel, în spaţii de chill-out, sau acasă, spre exemplu pentru citit.

Dowel_IIA_2015_2Jan Juza, Marketing Director la TON afirmă că

acum puţin timp nimeni nu ar fi crezut că acest tip de fotoliu ar fi apărut în portofoliul nostru de produse. Dowel este foarte original prin formele sale şi se alătură foarte bine şi altor produse TON din noua gamă a acestui an.

Premiul cu titlul de “Selecţia 2015 “ s-ar putea să nu fie ultimul pe care Dowel să-l primească. La sfârşitul tîrgului IMM Cologne, pe 18 ianuarie 2015, vor fi anunţaţi câştigătorii cei mari ai Interior Innovation Award.
Interior Innovation Award a luat fiinţă in anul 2002. Este organizat de către German Design Council cu ajutorl târgului IMM din Köln. Este apreciat ca fiind unul din cele mai mari premii la nivel global în industria designului interior.