Dare to Rug a lansat cea de-a doua colecție de covoare lucrate manual cu modele unice, inspirate de artefactele erei Neolitice.
Numele celei de-a doua colecție Dare to Rug, Collection II, anunță atât succesiunea cronologică, cât și ce simbolizează modelele realizate: comunitate și dualitate. Collection II reunește simboluri ancestrale într-o simbioză de forme și culori inspirate din cultura neolitică Cucuteni.
Two (II) trimite la comunitate – nucleul acestei culturi – si la conceptele duale: feminin și masculin, pozitiv și negativ, unul și noi. Colecția a plecat de la ideea de familie și de apropiere și transformă covorul în elementul central al casei.
Colecția cuprinde patru modele ce redau forme organice, precum corpul feminin, cercul unei roți ori al unei hore românești sau forma clasică, rectangulară a unui covor. Patternurile sunt subliniate prin tăieturi diferite ale firului ce oferă textură și prin tehnici diferite de realizare a covorului: lucrat manual cu fir drept și fir întors. Cele patru covoare sunt colorate în tonuri de ocru, gri, albastru sau teracotă, inspirate de elementele naturale (lut, metal, apă și foc) folosite în crearea artefactelor culturii Cucuteni. Covoarele sunt lucrate din lână provenite de la oi din Noua Zeelandă.
Modelele colecției se intitulează: Commune, Meander, Dyad și Her.

Collection II este disponibilă prin intermediul designerilor și în showroomuri specializate, iar în septembrie 2017 va fi expusă în cadrul târgului internațional de design Maison et Objet, la Paris.