Pentru a aduce decorul verii în casa ta nu este nevoie de o renovare capitală, ci doar de mici schimbări.

Mai întâi de toate ai în vedere că un interior primitor este neapărat și unul degajat. Încearcă să renunți la cât mai multă mobilă voluminoasă și optează pentru corpuri zvelte, cu funcții multiple de depozitare. La modă sunt corpurile de mobilier din lemn, cu structură metalică.

Un birou cu suprafața de lucru îngustă are avantajul că poate fi amplasat chiar și pe hol. O pălărie de soare atârnată deasupra lui și o plantă în ghiveci vo conferi o notă estivală cadrului.

Tot pe hol poți amplasa un cuier minimalist, dar care poate găzdui atât haine, cât și pantofi. O măsuță în același stil poate servi drept banchetă atunci când te încalți sau drept masă de cafea pentru living. Alege accesoriile (oglindă, veioză) din același registru stilistic. Acest lucru va conferi un look unitar interiorului.

Vopsește unul dintre pereți bleu ciel. Este una dintre cele mai relaxante culori. Pentru depozitarea micilor obiecte alege cuiere ce se montează direct în perete. Nu ocupă spațiul și vor fi accente interesante pe perete.

Foarte practice sunt corpurile de depozitare înguste și cu multe sertare. Amplasează alături o măsuță cu două blaturi ce poate fi mutată oriunde.

Mai multă culoare în casa ta poți aduce nu numai dacă vopsești pereții. Și o pardoseală colorată este de efect. Fie că așterni pe ea un covor colorat, fie folosești vopsea epoxidică sau montezi un parchet colorat.

Cei mai îndrăzneți pot chiar combina o pardoseală colorată cu un perete în nuanțe complementare sau pot vopsi un perete în trei nuanțe pastelate.

Regula care trebuie urmată este: cu cât mai colorat va fi fundalul, cu atât mai neutru va trebui să fie mobilierul. Este valabilă și varianta inversă. Pe un fundal alb poți aduce pete de culoare prin mobilier și decorațiuni.

Foto: HARTÔ