Am ales trei băi originale al căror concept estetic nu poate să rămână neobservat. 

Baia nu mai este demult o încăpere strict funțională, ci, grație materialelor de placare dezvoltate cu noile tehnologii și a dotărilor tehnice, a devenit o adevărată oază de relaxare. Ca să te simți cu adevărat bine în baie este important și să aibă un design ce corespunde personalității tale.

Explozie de culori

LD Primes_OPUS_PIANO memphis copy

Un joc subtil de linii geometrice dublat de culori naturale și plăcute creează o atmosferă unică în baie. Accentele de non-culoare sunt conferite de baia și lavoarul cu forme rotunjite și de polița de pe perete. Dacă optezi pentru o ceramică cu un pattern ca acesta, limitează-te la un perete și la pardoselă. Pentru ceilalți pereți poți folosi ceramică de o singură culoare sau o vopsea rezistentă la umeazeală. Ceramica din imagine face parte din modelul Piano, colecția Opus, creată de designerul Raffaello Galiotto a creat pentru brandul Lithos Design. Colecția este alcătuită din plăci cu latura de 60 cm, al căror pattern se poate extinde în funcție de dorințe, pe pereți sau pardoseală. Formele geometrice continue sunt alternate de cele întrerupte, iar culorile sunt dispuse contrastant.

Energie și eleganță sofisticată

LD Primes_OPUS_MIKADO zucchero - setting copy

Această baie este ideală pentru baia matrimonială. Pe blatul din lemn sub care se află corpurile de depozitare au fost montae două lavoare albe, cu forme rotunjite. Și corpurile de depozitare sunt tot albe, la fel ca pereții, devenind astfel prezențe discrete, pe care nu se pune accentul. Această idee este susținută și de faptul că lavoarele și dulapul sunt montate pe perete și nu se sprijină pe picioare. Oglinda XXL ce ocupă tot peretele întregește ideea de spațiu aerisit. Doza de exuberanță vine de la pardoseala ce ne aduce aminte de jocul Mikado. Așa se numește și modelul conceput de Raffaello Galiotto în cadrul colecției Opus, ce aparține brandului Lithos Design. Plăcile ceramice au dimensiuni de 60 cm x 60 cm x 1,8 cm.

Lux rafinat

LD Primes_PanPeninsula_1 copy

Cu acest proiect realizat în Pan Pensinsul Residences din Canary Wharf, Londra, firma de design Casa Forma, cu sediul la Londra, a câștigat SBID International Award 2013, la categoria Rezidențial/Bucătărie, Dormitor, Baie. Este un powder room, adică o toaletă, dintr-un apartament al unui complex rezidențial din acest cartier.

LD Primes_PanPeninsula_2 copy

Plăcile colecției luxury 2 a brandului Lithos Design au fost create cu incizii de diferite diametre și cu posibilitatea de a fi montate în mai multe poziții, dând naștere astfel la un joc rafinat de forme și lumini. Pereții pe care sunt montate par iluminați de scântei aurii, un efect optic ce va conferi o atmosferă unică. Dimensiunea plăcilor: 60 cm x 60 cm x 2 cm

LD Primes_PanPeninsula_3 copy

Modulurile ceramice acoperă în întregime pereții și dulapul de sub lavoarul auriu. Combinația cromatică este de efect. Marmora Pierre Bleue, cu a sa culoare tipică albastră spre gri, creează un puternic contrast cu patternul auriu și accesoriile din încăpere.

LD Primes_PanPeninsula_4 copy

LD Primes_PanPeninsula_5 copy

Dacă ți-au plăcut aceste trei băi originale, citește și Băi de lux la Capella Washington D.C., Georgetown