Text: Cristina Stoica • Foto: Boca do Lobo

Vă invităm într-un apartament de lux situat în inima Parisului. Locuința, cu o suprafață de aproximativ 440 mp a fost amenajată de echipa Boca do Lobo Design Studio în stil eclectic. Pentouse-ul aparține unui arhitect prolific, ce este familiarizat și cu tranzacțiile din lumea artei.

Proprietarul și-a dorit un apartament în care stilul clasic și cel contemporan să se întâlnească, formând o culisă potrivită pentru etalarea pieselor de design. În egală măsură s-a vrut ca spațiul să fie funcțional, cu zone de lucru, dar totodată și cu un decor inspirațional.

Livingul este amenajat într-un stil luxos și opulent. Calitatea pieselor de design și a finisajelor și lucrările de artă conferă spațiului o notă de lux rafinat

Prima întâlnire a proprietarului locuinței cu echipa Boca do Lobo a avut loc la Paris, la sediul brandului. Apoi, beneficiarul a vizitat studioul, showroomul și fabrica Boca do Lobo din Portugalia, unde brandul de lux a fost fondat în 2005. Aici au fost stabilite detaliile viitorului penthouse, ce avea să devină una dintre cele mai luxoase locuințe din capitala franceză.

Echipa Boca do Lobo a elaborat un proiect rafinat, pornind de la culoarea albă, ce conferă liberatatea de a lucra cu mai multe concepte de design contemporan. Un fundal neutru și curat, precum cel alb, permite expunerea unor detalii de lux aurii alături de ceramică artizanală și finisaje de marmură prețioase. Spațiul este dominat de arhitectura clasică, pereții și ușile franceze fiind împodobite de stucaturi lucrate minuțios. Aerul renascentist este conferit de sculpturile ce se integrează armonios în decor.

Conceptul de open space al penthouse-ului reunește toate spațiile într-un stil unitar, în care însă zonele specifice unor activități au fost separate prin utilități tehnice și funcționale.

Apartamentul de lux cu un dormitor a fost amenajat de către arhitectul Boca do Lobo, în colaborare cu proprietarul. Dormitorul matrimonial, dressingul și bucătăria au constituit provocările principale ale acestui proiect pretențios. De asemenea s-a acordat multă atenție ambientării biroului.

În designul interior, intrarea este considerată a fi cartea de vizită a locuinței

Deoarece proprietarul primește multe persoane în casă, de la oameni de afaceri până la cunoștințe și prieteni, amenajarea holului de intrare a fost crucială.

În designul interior, intrarea este considerată a fi cartea de vizită a locuinței. Culorile contrastante alături de piese de design îndrăznețe demonstrează ideea că detaliile sunt hotărâtoare pentru apectul ambiental general.

În holul de la intrare atrag atenția masa din marmură Pietra Square și comodele lucrate manual Heritage. Piesele sunt de la brandul Boca do Lobo

Amplasate de o parte și de cealaltă a holului de la intrare, comodele Heritage, de la Boca do Lobo, piese iconice, aduc culoare în ambientul monocromatic. Plăcile de ceramică pictate de mână, ce decorează comodele realizate pe comandă, sunt un tribut adus unei vechi tehnici portugheze. În capătul coridorului, măsuța Pietra Square, sculptată cu măiestrie din marmură albă, este piesa-accent a spațiului, potrivindu-se perfect cu pardosela în stil francez. Aranjamentul este pus în valoare de lumina conferită de candelabrul în stil futuristic, alb cu auriu.

Livingul este dominat de stilul francez opulent

Situat într-un perimetru larg și luminos, livingul este una din zonele principale ale apartamentului dominat de stilul francez opulent. Statuetele și lucrările de artă ne trimit cu gândul la Grecia Antică.

Culorile, formele și materialele se combină perfect. Tonurile de crem ale tapițeriei mobilei, auriu alamei și nuanțele de gri ale marmurei creează un ambient armonios.

În fața canapelei Imperfectio stau măsuțele laterale Monet XL Pe perete se află oglinda
D. Dinis, iar candelabrul Supernova conferă un aer futuristic livingului

Diningul este o adevărată bijuterie a apartamentului

Din living se ajunge în dining. Acesta este ambientat urmând aceleași coordonate estetice. Grație pieselor de design, diningul este o adevărată bijuterie a acestui apartament de lux. Fiecare piesă este un unicat, iar împreună formează un decor de o eleganță aparte. Întâlnim aici tonuri neutre, combinate cu suprafețele din lemn negre și maro-închis, ce contrastează cu alama aurie. Dar ceea ce conferă acestui spațiu calitatea de galerie de artă sunt piesele de mobilier, precum Empire Dining Table, oglinda Glance și scaunul N°11, ce completează perfect această zonă.

În dreapta, insula de bucătărie delimitează diningul Scaunele N°11 se asortează perfect cu consola Lapiaz și cu oglinda Glance
Diningul văzut din alt unghi. O adevărată bijuterie este candelabrul Hera, cu linii organice

Bucătăria deschisă este nu numai un spațiu elegant, ci și funcțional. Piesa principală este insula de bucătărie din marmură închisă la culoare, cu finisaj auriu, care continuă linia estetică a diningului și livingului. Masa a fost realizată la comandă și are rolul de a delimita spațiul.

Insula de bucătărie este din marmură închisă la culoare, cu finisaj auriu, și se încadrează perfect în estetica penthouse-ului. Bucătăria este dotată cu toate utilitățle

Proprietarul colecționat multe lucrări de artă din toate colțurile lumii, iar acestea și-au găsit locul în dormitor. Piesa principală de mobilier este patul king size. În fața dressingului, două fotolii-statement, cu finisaj din alamă și o măsuță conturează o zonă de relaxare, definită de același aer luxos, caracteristic întregului penthouse. Covorul cu pattern alb-negru este de la Rug Society, brand partener în acest proiect de amenajare, și se încadrează perfect în linia geometrică a apartamentului.

Dressingul generos din dormitor și zona de relaxare cu fotoliile Imperfectio și măsuța Eden

Baia arată ca un adevărat spa

Dorința proprietarului a fost de a avea o baie dotată cu toate facilitățile, care să arate ca un adevărat spa. Peretele din plante verzi conferă culoare și viață zonei, iar cada de la brandul Maison Valentina, realizată la comandă și placată cu ceramică pictată manual, constituie vedeta încăperii. Baia este dotată și cu o saună placată cu marmură.

Cada Lapiaz, în varianta placată cu faianță pictată manual este vedeta băii, care cuprinde și saună generoasă. Lumina provine de la candelabrul Hera Round

De o înaltă ținută estetică, apartamentul din inima Parisului este un exemplu strălucit pentru îmbinarea clasicului cu detalii de design contemporan, ce conferă strălucire și dinamism ambientului.

Piese iconice de la Boca do Lobo

Heritage Sideboard. www.bocadolobo.com
N°11 Chair. www.bocadolbo.com
Supernova Chandelier. www.bocadolobo.com
Pietra Square Calacatta Dining Table. www.bocadolobo.com

Symphony Sideboard. www.bocadolobo.com