Paella con mariscos
Ingrediente pentru 8 porții:
400 g scoici (congelate)
400 g creveti (congelați)
2 cepe mari verzi (se poate folosi si ceapa uscata)
4 caței de usturoi
1 conservă mică de fasole verde
1 ardei gras verde
200 ml vin alb
2 linguri ulei de măsline
ulei de măsline pentru uns tava
2 căni apă fiartă
1 cană orez cu bob rotund, mare
1 legătură pătrunjel verde
sare, piper, cuminSe curăță și se toacă usturoiul și ceapa. Dacă folosiți ceapă verde, tăiați și codițele verzi, sunt delicioase în mâncare.
Se încinge într-un wok o lingură de ulei de măsline. Se călesc ceapa și usturoiul. Se adaugă scoicile și creveții. Se stinge cu 100 ml vin alb. După ce s-a evaporat alcoolul se condimentează cu sare, piper și cumin. Se scoate din wok și se pune deoparte.Între timp se curăță, se spală și se toacă mărunt ardeiul gras. Se încinge a doua lingură de ulei. Se călește orezul. Se adaugă ardeiul gras. Se stinge cu restul de vin alb. Se adaugă treptat apa amestecând continuu, până când aceasta este obsorbită de orez. Se condimentează cu sare, piper și cumin.Se preîncălzește cuptorul. Se unge o tavă termorezistentă cu foarte puțin ulei de măsline. Se așterne orezul în tavă. Deasupra se repartizează fasolea verde din conservă. Se așterne patul de creveți și scoici. Se dă 5 min. la cuptor. Se presară pătrunjelul verde proaspăt tocat.
4 caței de usturoi
1 conservă mică de fasole verde
1 ardei gras verde
200 ml vin alb
2 linguri ulei de măsline
ulei de măsline pentru uns tava
2 căni apă fiartă
1 cană orez cu bob rotund, mare
1 legătură pătrunjel verde
sare, piper, cuminSe curăță și se toacă usturoiul și ceapa. Dacă folosiți ceapă verde, tăiați și codițele verzi, sunt delicioase în mâncare.
Se încinge într-un wok o lingură de ulei de măsline. Se călesc ceapa și usturoiul. Se adaugă scoicile și creveții. Se stinge cu 100 ml vin alb. După ce s-a evaporat alcoolul se condimentează cu sare, piper și cumin. Se scoate din wok și se pune deoparte.Între timp se curăță, se spală și se toacă mărunt ardeiul gras. Se încinge a doua lingură de ulei. Se călește orezul. Se adaugă ardeiul gras. Se stinge cu restul de vin alb. Se adaugă treptat apa amestecând continuu, până când aceasta este obsorbită de orez. Se condimentează cu sare, piper și cumin.Se preîncălzește cuptorul. Se unge o tavă termorezistentă cu foarte puțin ulei de măsline. Se așterne orezul în tavă. Deasupra se repartizează fasolea verde din conservă. Se așterne patul de creveți și scoici. Se dă 5 min. la cuptor. Se presară pătrunjelul verde proaspăt tocat.
0 Comentarii
Nicio persoana nu si-a spus parerea despre acest articol.