LOT este o masă pliabilă, creată de tânărul designer german Wolfang Hartauer pentru compania Tecta și poate fi folosită atât ca masă pentru sufragerie, cât și ca masă de lucru.

Wolfgang Hartauer:

Am vrut să realizez o masă maleabilă, de aceea am ales forma semirotundă. Totodată mi-am dorit o masă, care să poată fi mărită sau micșorată, în funcție de necesități. M-a preocupat foarte mult problema mecanismului de pliere.

Numele LOT (în limba germană LOT înseamnă “fir cu plumb”) înseamnă pentru arhitectul și designerul Wolfgang Hartauer o referință la unghiul drept. Masa sa pliabilă reprezintă în același timp un joc cu geometria: un semicerc, care poate fi rotit la 90 de grade și alcătuește altfel suportul pentru elementul de pliere. Ideea lui Hartauer a fost creeze o mișcare pe care o anticipezi când te uiți la mobilier.

LOT este o masă versatilă: poate fi masă pentru dining, precum și masă de lucru. Nu numai că se poate mări sau micșora, dar este și mobilă, și asta în ciuda faptului că este realizată din lemn masiv. Dacă este ridicată de partea rotundă, se poate rula și muta la perete, când este pliată. LOT poate fi folosită și într-un birou mare, dacă se extinde.

Wolfgang Hartauer s-a născut în 1971. În 2014 și-a făcut propriul start-up, numit Interior Things. Mobila și accesoriile create de el sunt versatile și au o notă ludică. 

Text: Cristina Stoica
Foto: © TECTA Bruchhäuser & Drescher OHG