Cele trei premii Good Design Awards se adaugă multor altora obţinute de către designerul german, căci ea a acumulat deja 64 de premii, dintre care 14 obţinute numai în anul 2014.

Toate trei conceptele pentru care a primit Good Design Awards sunt foarte bine incorporate în Zeitgeistul, spiritul veacului nostru: ele combină limbajul designului contemporan cu farmecul componentelor lucrate manual şi bogăţia varaţiei. Acest amestec a contribuit foarte mult la câştigarea premiilor de la The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design’s Good Design Award.

les_copains_7436_r

 

Pentru scaunele, taburetele şi şezlongurile din gama les copains sunt folosite stofe ţesute manual, din fibre de cânepă şi din alte fibre obţinute prin tehnologii de ultimă generaţie. Scheletul graţios este pictat, iar în alte cazuri are un lustru metalic, spre exemplu de alamă sau cupru. Diversitatea tipurilor de mânere este destul de largă încât sa satisfacă o mare varietate de gusturi.

les_copains_06_140327_00647_r

 les_copains_04_140930_00232
deep_space_007deep_space_310

Canapelele și fotoliile din gama deep space arată o libertate de mișcare asemănătoare, deorece atât în partea de jos, cât și în ce de sus, fiind extensibile, se pot potrivi, în ambele cazuri, după bunul plac.

papillon_01_140303_00396_a
 papillon_0008

Alegerea modelului de fotoliu pliabil papilon depinde mai întâi de opţiunea între trei tipuri diferite de lemn. Printre alte opţiuni se numără cele două tipuri de spătare, cele trei alcătuiri diferite ale construcţiei, iar apoi se poate lua decizia asupra placării scheletelor metalice ale picioarelor din spate cu, spre exempu, aluminiu sau alamă. Acestea pot fi de altfel vopsite în alb sau în culoarea antracitului (asemănătoare grafitului). Toate aceste elemente pot fi combinate după propria fantezie.

Ceea ce este special la creaţile lui Kati Meyer-Brühl este faptul că prin posibilitatea clientului de a combina diferitele elemente, se naşte o adevărată personalizare a obiectelor. În afară de aceasta, materialele sustenabile, procesul fabricării cât şi copertinele detaşabile (deep space şi papillon) cât şi ţesătura regenerabilă (les copains) dau garanţia unei lungi durate de viaţă a obiectelor, şi sunt de asemenea concordante cu o viziune în care se ţine cont de protejarea mediului înconjurător.

Designerul Kati Meher-Brühl trăiește la Berlin și este absolventă a unui masterat în Design Industrial al facultății Central Saint Martins College of Arts and Design din Londra și a masteratului în Arte Frumoasede la Pasons The New School for Design din New York.

Citește și:

Colecția Outdoor 2015 de la Knoll International
Gate, o canapea modulară creată de Claesson Koivisto Rune
Brandul de mobilier Slide lansează scaunul Tarta