Fotoliul Felt sărbătorește 25 de ani!
Fotoliul Felt, creat de designerul australian Marc Newson pentru brandul italian Cappellini, este reeditat în ediție limitată cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la apariția sa.
Cu formele sale rotunde și spațiile goale, fotoliul devenit o piesă clasică în amenajările interioare, se prezintă într-o nouă înfățișare. Versiunea recentă are structura din fibră de sticlă, iar tapițeria este din piele disponibilă în culorile baby blue, violet și celadon (verde-jad), alese special de Marc Newson. Felt 25° este un obiect care, urmând filosofia lui Marc Newson, devine protagonist al oricărui ambient și, prin alura sa Pop Art, reinventează din nou vocabularul designului contemporan în stil Cappellini. Marc Newson este unul dintre cei mai influenți designeri ai generației sale. A realizat designul a nenumărate obiecte din domeniile transportului, a modei, tehnologiei, industriei de lux și amenajărilor interioare. Marc Newson s-a născut în 1963, în Australia și a trăit și lucrat la Sydney, Tokyo, Paris, iar în prezent trăiește la Londra unde se află compania sa, Marc Newson Limited, fondată în 1997. A avut colaborări cu branduri renumite, precum Apple, Louis Vuitton, Montblanc, Hermès, Nike, Hennessy, Dom Pérignon, Jaeger-LeCoultre și Beretta. A fost Creative Director la Qantas Airways și a creat designul pentru proiecte speciale ale brandului Apple, începând cu “Apple Watch”, în 2014. Marc Newson a absolvit Unversitatea din Sydney, în 1986 și la vârsta de 23 de ani a avut propria expoziție de design în care a expus Lockheed Lounge, un șezlong nituit din aluminiu. Lockheed Lounge a devenit piesă iconică a designului contemporan. Marc Newson este singurul designer prezent în Gagosian Gallery, una dintre cele mai renumite galerii de artă modernă și contemporană din lume.
Lucrările sale au fost prezentate în numeroase muzee celebre din toată lumea, precum The Museum of Modern Art (MoMA), Cooper Hewitt – Smithsonian Design Museum din New York, San Francisco Museum of Modern Art, Design Museum (Londra), V&A Museum (Londra), Centre Pompidou – Musée National d’Art Moderne (Paris), Musée des Arts Décoratifs (Paris), Vitra Design Museum (Gemania), Museum Angewandte Kunst (Frankfurt), Museum für Kunst und Gewerbe Hamburg, Museum Boijmans Van Beuningen (Rotterdam), Israel Museum (Ierusalim), Powerhouse Museum (Sydney) și National Gallery of Victoria (Melbourne).
0 Comentarii
Nicio persoana nu si-a spus parerea despre acest articol.