În amenajările interioare, patternurile geometrice sunt la modă și sunt de mare efect! Fie că retapițezi un fotoliu sau o canapea veche cu o stofă cu patternuri geometrice, fie alegi pentru pardoseala din living o gresie cu un model remarcabil, fie că te decizi pentru un tapet rezistent la umezeală în baie sau bucătărie, care să atragă prin imprimeul său, aceste schimbări vor conferi un aer nou și suprinzător casei tale. Vă vom prezenta 5 idei de efect, realizate cu patternuri geometrice.

1. Retapițează un fotoliu cu o sfofă cu print geometric

CASSINA_fotoliu

Exemplul din imagine este fotoliul Urecht al brandului Cassina, tapițat cu o stofă al cărei design este semnat de artistul Bertjan Pot. Stofa a fost țesută cu ajutorul unui computer specializat în țesături jacquard. Fotoliul Utrecht a fost creat în 1935 și Cassina îl produce din anul 1988.

Pentru materialul textil al fotoliului Utrecht pentru mine a fost important să realizez ceva astăzi, ce nu ar fi fost posibil din punct de vedere tehnic atunci, când a fost creat fotoliul. Patternul se inspiră din silueta sculpturală a fotoliului.

Bertjan Pot

2. Alege pentru canapea o stofă în carouri

Roche BoboisO stofă în carouri va conferi un aer de eleganță britanică canapelei tale preferate. Piesa aparține brandului Roche Bobois (acum prezent și în România) și poartă semnătura designerilor Roberto Tapinassi și Maurizio Manzoni.

3. Plachează livingul cu o gresie cu impact optic

Bisazza Cementiles_Pill Cocktail_design India Mahdavi

Gresia poate fi folosită cu succes și în living! Patternul ei geometric va ieși mult mai bine în evidență decât în baie sau bucătărie, pentru că acestea au de obicei dimensiuni mai reduse. Ai grijă însă să nu supraîncarci livingul, pentru ca imprimeul ei să poată ieși în evidență. Brandul Bisazza propune un design inspirat din anii ’70. Colecția se numește Pill Cocktail și a fost creată de India Mahdavi.

4. Parchet în dungi

Vibrazioni_Listone Giordano

Iată un parchet cu totul și cu totul original. Este vorba de modelul Vibrazioni, care face parte din colecția de pardoseală Natural Genius, produsă de brandul Listone Giordano (design Marco Tortoioli Ricci). Parchetul este dublustratificat și este realizat din lemn de stejar. Cele trei nuanțe de gri și modul în care au fost tăiate lamelele dau naștere unui joc geometric vibrant.

Pardoseala din lemn este harta noastră originară înscrisă în codul nostru genetic.

Marco Tortoioli Ricci

5. Un tapet cu pattern geometric în bucătărie

Criss-cross_wet system

Nu, nu este obligatoriu ca în bucătărie să plachezi pereții cu faianță. O posibilă variantă este tapetul, doar că acesta trebuie să fie rezistent la umezeală. Același lucru este valabil și pentru baie. Brandul Wall&Deco produce tapet pentru interior și exterior, rezistent la umezeală. Noi am ales modelul Criss-Cross, design Alhambretto Wet System TM 15 Collection.

Citește și Cum poți decora cu tablouri mari